Användarvillkor

Introduktion

Hej!

Så skoj att du har hittat hit och har tänkt dig använda Låna en Hund. För att du ska kunna använda vår tjänst på bästa sätt så behöver vi förklara vissa saker om hur du skapar en profil, får kontakt med andra som använder tjänsten, och vad vi på Låna en Hund kommer använda din personliga information för. Vi förklarar också här hur den information vi får in genom din användning av tjänsten utnyttjas av oss för att bidra till att göra Låna en Hund bättre. Lite av detta är lite komplicerat men vi försöker förklara det så enkelt och klart som möjligt. Har ni frågor, ta kontakt med oss direkt på info@lanaenhund.se.

Låna en Hund drivs av Låna en Hund Sverige, företagsnummer 556815-2382, adress Tryffelvägen 18, 13244 Saltsjö Boo, Sverige, telefonnummer 070-9625974.

1. Vad är vi?
www.lanaenhund.se (härnedan även ”Låna en Hund”, ”vi”, ”oss”, ”vår”, ”Hemsidan”) är en community och platform för alla som älskar hundar, där vi sammanför hundägare med hundlånare; de som har hundar (”Hundägare”) med de som vill låna en hund (“Hundlånare). för att ta hand om hunden en timma, en dag eller längre tid, enligt överenskommelse. Helt grattis!

Hemsidan är byggd av Creative Army (www.creativearmy.se) på en egen digital platform, inte Wordpress eller andra ”mallar” som är tillgängliga på internet. Detta gör att det finns mindre risk för att Hemsidan kan hackas eller får driftprblem.

Tänk på att detta inte är en hundpassningstjänst. Låna en Hund erbjuder en mötesplatform och community (”Tjänsten” eller “Tjänsterna”) för hundälskare som vill träffas och dela med sig av kärleken till hundar, utan någon form av ersättning. Om ni som hundägare behöver en hundpassningstjänst så finns det många andra som erbjuder detta. Det kan hända att användningen av Tjänsten eller Tjänsterna kommer att skapa en ny vänskap mellan er som Hundägare och Hundlånare, vilket betyder att ni som Hundägare har någon som kan ta hand om din hund vid behov, men den första kontakten är för att dela med sig av glädjen och kärleken som hunden kan ge oss människor.

Eftersom vi är en community och platform för människor som älskar att vara med hundar så tar vårt ansvar slut när vi har lyckats förra ihop en Hunlånare med en Hundägare. Vi kan inte ansvara för det som sker när Hundlånaren lånar en hund, eller vad som händer mellan Hundägare och Hundlånare när de möts. Tjänsterna som erbjuds via Låna en Hund är baserade på gemensamma intressen för hundar och deras bästa. Därför räknar vi med att ni som användare av våra Tjänster behandlar varandra och hundarna på bästa sätt. Ser vi, eller får reda på, att användningen av våra Tjänster görs på ett sätt vi anser fel, kommer vi att säga upp ert medlemskap och radera er profil (läs mer nedan om radering av profiler och uppsägning av medlemskap).

Användarvillkor
När du skapar en profil som Hundägare och/eller Hundlånare så blir du en användare av Låna en Hund och måste då kryssa i att du accepterar att följa våra förhållningsregler samt användarvillkor (”Användarvillkor”, ”Villkor”, “Låna en Hund Policy”, “Policy”) som beskrivs på Hemsida och härnedan. Låna en Hund kan komma att ändra dessa Användarvillkor eller Policy från tid till annan och i så fall kommer vi att informera er direkt om detta och publicerar ändringarna på vår Hemsida. De ändrade villkoren blir gällande för nya användare från och med det datum de publiceras på vår Hemsida. Redan existerande användare blir bundna av de ändrade villkoren 30 dagar efter meddelande eller efter publicering på vår Hemsida.
Hundlånare och Hundägare skall vara myndiga (18 år fyllda) för att registrera sin profil och bli medlem.

1.1 Hundägare
För er som är Hundägare och har tänkt er låna ut er hund(ar) till en Hundlånare, tänk igenom ordentligt om detta passar er hund(ar). Hunden skall vara minst 12 veckor gammal och i övrigt inte visa tecken på aggressivitet till vare sig människa eller andra hundar.

Som hundägare ska du ha en hundförsäkring och förvisa dig om att din hemförsäkring innehåller en ansvarsförsäkring som täcker skador som din hund orsakar andra (skada på person, egendom eller annan hund). Som hundägare har du så kallat strikt hundägaransvar vilket innebär att du är ansvarig för alla skador din hund kan orsaka. Du ska som hundägare ha en veterinärvårdsförsäkring om din hund blir sjuk eller råkar ut för olycksfall hos din hundlånare.
Som Hundägare ber vi er skapa en profil där du ska ange följande information:

• Ditt namn, adress, mejladress och personnummer
• Namn på din hund(ar), ras och om det är hane eller tik
• Beskrivning av vad din hund och du tycker om att göra tillsammans
• Beskrivning av vilken typ av lånare du är intresserad av och som passar din hund

Denna information använder vi för att skap en egen unik profil för dig som Hundägare. Du kan lägga till mer än en hund. Du kan också lägga till bilder, vilket vi starkt rekommenderar eftersom det är lättare för hundlånare att ”tänka” sig hur det skulle vara att låna hund(ar). Det är också bra att så detaljerat som möjligt beskriva vad din hund tycker om att göra (och kanske inte göra) så att en matchning med en Hundlånare blir lättare.

Den information du som Hundägare skriver in i din profil sparas och behandlas enligt Dataskyddslagen, och beskrivs mer i vår Privacy Policy. Du kan alltid begära att när som helst radera din profil, din information och personliga data genom att ta kontakt med oss på info@lanaenhund.se.

1.2 Hundlånare
För er som vill låna en hund så blir ni Hundlånare genom att bli medlem och skapa en profil i egenskap av privatperson och får inte använda Tjänsten inom Hemsidan i yrkesmässig verksamhet. Ser vi att detta sker så är det skäl till uppsägning av medlemskap.
Tänk på att du som Hundlånare också måste följa Djurskyddslagen som beskriver hur man tar hand om en hund på rätt sätt.

Som Hunlånare ber vi dig skapa en profil genom att ange följande information:

• Namn, adress, mejladdress och personnummer
• En beskrivning om varför du vill låna en hund
• En beskrivning av den typ av hund(ar) du skulle vilja låna
• En beskrivning om vilka aktiviteter du kan tänka dig göra med en hund

Denna information använder vi för att skap en egen unik profil för dig som Hundlånare. Din adress används för att visa dig vilka Hundägare som finns i ditt närområde, men du kan även söka Hundägare på andra platser i Sverige. Till exempel, du vill kanske låna en hund för att ta en promenad på lunchen i det område där du jobbar, vilket är nog inte där du bor. Du kan också lägga till bilder, vilket vi starkt rekommenderar eftersom det är lättare för hundägare att ”tänka” sig vem det är som deras hund(ar) kommer att vara med. Det är också bra att så detaljerat som möjligt beskriva vad du vill göra tillsammans med hunden (och kanske inte tänker göra) så att en matchning med en Hundägare blir lättare.

Den information du som Hundägare skriver in i din profil sparas och behandlas enligt Dataskyddslagen, och beskrivs mer i vår Privacy Policy. Du kan alltid begära att när som helst radera din profil, din information och personlig data genom att ta kontakt med oss på info@lanaenhund.se.

2. Vad ser jag när jag har skapat min profil?
Om du är Hundägare så är din profil synlig för andra inloggade användare (Hundlånare och Hundägare) på följande sätt:

• Ditt förnamn
• Namn på din hund(ar), ras, ålder och om det är en hane eller tik
• Typ av aktiviteter hunden är intresserad av
• En google map med pins och en cirkel som visar Hundlånare med en radie på 10 kilometer från där du bor ungefär.

Som Hundägare kan du också se din egen profil under ”Min Sida” och där kan du se all den information du har skrivit i din profil, vilka Hundlånare du har använt och/eller givit en ”like”. Du kan även redigera din profil.

Som Hundägare ska du endast registrera ett konto men du kan lägga till mer än en hund. Du måste alltid registrera korrekta och sanningsenliga kontaktuppgifter. Detta innebär korrekt namn, personnummer, adress, telefonnummer, mobiltelefonnummer, e-postadress, bilder och annan information. Endast ditt förnamn görs tillgänglig för andra användare när de också är inloggade som medlem.

Om du är Hundlånare så är din profil synlig för andra inloggade användare (Hundlånare och Hundägare) på följande sätt:

• Ditt förnamn
• Typ av hund du är intresserad av att låna
• Typ av aktiviteter du vill göra när du lånar hunden
• En google map med en pin med en cirkel som visar Hundägare inom en radie på 10 kilometer från där du bor

Som Hundlånare kan du också se din egen profil under ”Min Sida” och där kan du se all den information du har skrivit i din profil, vilka hund(ar) du har lånat och/eller givit en ”like”.
Som Hundlånare ska du endast registrera ett konto men du kan så klart låna mer än en hund. Du måste alltid registrera korrekta och sanningsenliga kontaktuppgifter. Detta innebär korrekt namn, personnummer, adress, telefonnummer, mobiltelefonnummer, e-postadress, bilder och annan information. Endast ditt förnamn görs tillgänglig för andra användare när de också är inloggade som medlem.

3. Kontakt mellan Hundägare och Hundlånare
Hundägare och Hundlånare kan ta kontakt med varandra inom Tjänsten genom en chatfunktion. När man hittat en Hundägare eller Hundlånare som verkar intressant, så kan man skicka ett chatt meddelande för att ta den första kontakten. Den du skickar chatten till får då ett meddelande till den mejladress de har angivit i sin profil och kan då gå in i chattfunktionen och svara. Ni kan därmed genomföra kommunikationen inom Tjänsten.

4. Lite regler om hur vi beter oss på Hemsidan
När du godkänner våra villkor ansvarar du, både som Hundägare och Hundlånare, för klar och respektful kommunikation mellan er. Får vi reda på, eller ser, att kommunikationen är respektlös, otrevlig, hotande eller på annat sätt kan få en annan användare att känna sig kränkt, kommer vi att radera er profil och säga upp medlemskapet med omedelbar verkan för den person som utför den typ av kommunikation.

För att Tjänsten inom Låna en Hund ska fungera på bästa sätt ser vi gärna att Hundägare och Hundlånare kommunicerar med varandra så fort som möjligt när de får ett meddelande så man känner sig välkommen. Det kan självklart ta lite tid innan man hittar en hund eller lånare som passar bäst, men när man väl har hört av sig till en Hundägare eller Hundlånare vill man gärna få svar så man vet i fall man ska leta vidare.

Första Mötet är en av de viktiga delarna inom Tjänsten vi erbjuder. Du kan läsa mer om Första Mötet på Hemsidan. Genom att godkänna dessa användarevillkor, lovar ni som Hundlånare att träffa Hundägaren och hunden ni ville låna minst en gång innan ni tar hand om hunden själv.
Ser vi att en Hundägare eller Hundlånare får flera förfrågningar men svarar inte på något av dessa förfrågningar inom en månad, så tar vi på Låna en Hund kontakt med Hundägaren eller Hundlånaren. Får vi då ingen förklaring inom 1 vecka om varför Hundägaren eller Hundlånaren inte hör av sig, raderar vi profilen och säger upp medlemskapet för den Hundägaren eller Hundlånaren. Medlemsavgiften återbetalas ej.

5. Medlemsavgift och Betalning
Om man väljer att använda vissa Tjänster, främst matchningtjänsten, behöver man bli medlem och då tar Låna en Hund en medlemsavgift från Hundägaren/ Hundlånaren. Detta är för att kunna erbjuda Låna en Hunds community och plattform, för att göra Hundägarens- och Hundlånarens profil tillgänglig för matchning, erbjuda kontaktsystem inkl. administrering och utveckling av hemsidan och övriga framtida tjänster.

Låna en Hund har ett medlemskap på 1 år. Medlemsavgiften gäller från och med inbetalningsdatum och framåt i 11 månader (den första månaden är gratis). Medlemsavgiften är inte återbetalningsbar (förrutom Ångerrätt, se nedan punkt 7).

Medlemsavgiften är för närvarande 250 kronor för Hundånare och 450 kronor för Hundägare.
Medlemsavgiften dras från angivet kontokort. Hundlånare och Hundägare måste aktivt förnya sitt medlemskap varje år. Låna en Hund skickar ut påminnelser om att förnya medlemskap 3, 2 och 1 månad innan medlemskapet löper ut.

Låna en Hund använder tjänster från företaget Stripe för att hantera betalning av medlemsavgiften. För att veta mer om Stripes hantering av era personuppgifter, gå till:
https://stripe.com/se/privacy

Medlemsavgifterna fastställs av Låna en Hund och offentliggörs på Hemsidan. Medlemsavgiften kan variera per period och medlem.

6. Uppsägning
Du kan när som helst säga upp ditt medlemskap genom att kontakta oss via e-post (adress, se nästa punkt) eller själv på hemsidan. Se Frågor och Svar. Första månaden av premiummedlemskapet är gratis, sen dras betalningen. Du får ett e-mail 7, 3 och 1 dagar innan gratisperioden går ut. Efter det kommer årsavgiften ej att betalas tillbaka om du väljer att lämna ditt medlemskap hos Låna en Hund. Önskar du ett nytt medlemskap inom det år du redan betalat, måste du köpa nytt medlemskap som då gäller i ett år.

7. Ångerrätt
Du har rätt att säga upp ditt medlemskap utan anledning inom 14 dagar från den dag du blev premiummedlem och din årsavgift kommer då att betalas tillbaka till dig. Om detta är din önskan, meddela då oss via e-post: info@lanaenhund.se

10. Driftstopp
Låna en Hund kan inte hållas ansvarig för driftstopp då sidan ligger nere och eventuella efterföljande konsekvenser för användarna. Driftstopp som orsakar Hundägare eller Hundlånare ekonomisk skada ersätts ej av Låna en Hund. Vi meddelar alltid på hemsidan 24 timmar innan ett driftstopp sker som gör att Hemsidan är nere mer än 12 timmar.

11. Överträdelse av villkor
Överträdelse av Låna en Hunds Användarvillkor kan leda till avstängning från Låna en Hund och i särskilda fall polisanmälan (t.ex. vid försök till bedrägeri eller stöld). Låna en  Hund förbehåller sig rätten att avgöra när en användare bryter mot reglerna och de Allmänna villkoren. Låna en Hund kan när som helst avsluta en profil och säga upp medlemskap om dessa Allmänna villkor överträds.

12. Ansvar för utförande av tjänst och dispyt mellan parter
Låna en Hund kan ej ställas till svars eller vara skyldig till någon skada som uppstått i samband med kommunikation mellan Hundägare och Hundlånare. I händelse av problem, bedrägeri, stöld samt tvist ska detta lösas direkt mellan Hundägare och Hundlånare men vi ser gärna att ni meddelar oss om detta sker. Om du har en tvist med en eller flera användare skall du hålla Låna en Hund (och våra tjänstemän, ledare, företrädare, dotterbolag, samarbetspartners och anställda) fria från ansvar avseende anspråk, krav och skador (faktiska skador och följdskador) av alla typer och oavsett art, kända och okända, som uppstår till följd av eller på något sätt i anslutning till sådana tvister.