Inlägg taggade med Promenad.

Sveriges nya Hundcommunity

Tänkte att vårt första inlägg skulle berätta om hur Låna en Hund kom till, och vad vi hoppas det ska leda till. 

För 3 år sedan skaffade jag, Susanne, en valp som heter Jack. Jag hade tur, han fick följa med mig på jobbet de första 4 månaderna men när han var runt 6 månader blev kontorslivet för lugnt för honom. Efter ett par turer hittade vi ett bra hunddagis och jag fick gå till jobbet själv.  
 
Jag arbetade då vid Gärdet i Stockholm och även om jag fortsatt mina lunchpromenader utan Jack så tänkte jag, Östermalm är Stockholms hund tätaste område. Det måste finnas massor av hundar i dessa lägenheter som vill gå med mig på lunchen, men hur ska jag hitta dem? Sökte på Internet och hittade inget i Sverige men en engelsk hemsida dök upp, Borrow My Doggy och tänkte det där borde vi ha i Sverige! 

Så ett år senare lanserade vi Låna en Hund. Vi vill föra samman de som inte kan ha hund med de som har hund. Och med “inte kan ha hund” menar vi alla som älskar hundar men som av olika anledningar inte kan ha en hund just när de önskar att de hade en. Som jag på mina lunchpromenader. Eller familjen som inte har tid men då och då hade det passat. Studenten som växt upp med familjehunden men har nu flyttat hemifrån och bara längtar efter den där våta kyssen på näsan. Eller ni som precis har förlorat er älskade fyrbenta vän men vill vänta innan ni hittar en ny vovve. 

För er som har hund tänker vi att det är skönt att ha ett litet nätverk av folk som kan hjälpa passa hunden då och då. Man behöver alltid hundpassning när man ska på semester eller iväg på en arbetsresa, men vi tänker även på de där kortare stunder också. Tänk att efter jobbet direkt kunna gå på bio och äta middag ute, i lugn och ro då din hundlånare har hunden hela kvällen. Eller när din hundlånare frågar om de kan ta din hund på en härlig långpromenad i skogen och du kan få åka och handla utan att tänka ”måste hem och gå med hunden!”. Låna en Hund kan vara ett alternativ till hunddagis eller dogwalker. Fler människor arbetar numera hemifrån och den trenden kommer fortsätta! 

Hundarna hos Låna en Hund har varit på sommarsemester i skärgården, fått fika hemma hos en farmor som älskar hundar, vandrat en helg medans ägaren fixat båten, gjort att varje torsdag eftermiddag är något man längtar efter och bryter upp ensamheten. 

Målet är att skapa små hundcommunities över hela Sverige med en hund i centrum. Lyckliga vovvar som får mer motion, mer stimulans och mer mys. Lyckliga människor som får bättre hälsa (psykiskt och fysiskt) av att få vara med hundar och att veta att deras hund mår bra medans de kan göra annat. 

Vi ser fram emot att nå målet tillsammans med er alla hundälskare!